Contactgestoord in de trein

Afbeelding

Ik vind het irritant als onbekende mensen je aan spreken in de trein. Laat me gewoon met rust in hemelsnaam! Als ik erop zit te wachten om met je te praten had ik zelf mijn mond wel opengetrokken, denk je niet? Nee, dat denken de meeste mensen niet. Helaas. Want als ze dit zouden denken zou het niet gebeuren dat de meest irritante en onzinnige vragen gesteld werden. Ik ben in de trein gewoon graag een beetje contactgestoord. En oké voor oude mensen heb ik dan nog enig begrip, die denken waarschijnlijk dat het zo ”hoort”. Dat het normaal is dat je tegen wildvreemden in de trein aan gaat zitten lullen terwijl deze mensen gewoon even een boek willen lezen, muziek willen luisteren of gewoon even helemaal niks willen. Maar tegenwoordig heb je ook een nieuw slag volk dat denkt dat het ”gezellig” is om mensen lastig te vallen tijdens hun treinreis.

Zo zat ik afgelopen week diep verzonken in mijn gedachten toen ik plots een kleine piepstem tegenover me hoorde vragen of mijn telefoon het nog wel deed. (Ja, mijn telefoon lijkt al een jaar dood, de barst is flink.) Ik schrok op uit mijn gedachten en zag een kleine jongen met bril me schaapachtig aanstaren. Dit is nou het moment dat ik het liefst wil zeggen:”Sorry, ik zit hier gewoon even in de trein dus laat me even”. Natuurlijk doe ik dat niet, ik beantwoord netjes zijn vragen en knik wat mee. Wanneer de trein stilstaat loopt de jongen helemaal mee tot boven aan de roltrap terwijl ik wat wanhopig rondkijk. ‘’Fijne reis nog!’’ schreeuwt het jongetje. Ik ren zo snel mogelijk van hem vandaan.

Het plan was deze treinreis een nieuwe blog te bedenken. Gelukkig heeft het jongetje me daar alleen maar bij geholpen. Daarvoor bedankt nog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s